Обама пояснив, чому пом'якшив покарання інформатору WikiLeaks

Обама пояснив, чому пом'якшив покарання інформатору WikiLeaks

Обама вважає доцільним скорочення терміну ув’язнення Челсі Меннінґ

Президент США Барак Обама вважає доцільним скорочення терміну ув’язнення Челсі Меннінґ, що відбуває 35-річне покарання у в’язниці за передачу секретної інформації проекту WikiLeaks.

«Челсі Меннінґ вже відсиділа досить великий термін. Зважаючи на те, що вона визнала свою провину, то те покарання, яке вона отримала було неспівмірним з тим, що отримали інші автори витоку інформації. Вона відбула достатній термін, тому був сенс скоротити його», – заявив Барак Обама 18 січня на підсумковій прес-конференції у Вашингтоні.

При цьому Обама зазначив, що його рішення не пов’язане з заявою засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, він погодиться на екстрадицію до США.

«Я не звертаю увагу на твіти, які публікує Ассанж, тож не не було фактором», – зазначив Барак Обама.

Президент США Барак Обама пом’якшив покарання Челсі Меннінґ (Бредлі Меннінґу), що відбуває 35-річне покарання у в’язниці за передачу секретної інформації проекту WikiLeaks. 17 січня у Білому домі повідомили, що Меннінґ мають звільнити 17 травня.

У серпні 2013 року військовий суд США засудив рядового Бредлі Меннінґа, якого обвинувачували у передачі великого обсягу секретних документів проекту Wikileaks, до 35 років ув’язнення.

За даними слідства, під час служби в Іраку Меннінґ незаконно скачав із закритих архівів сотні тисяч секретних повідомлень американських дипломатів, які згодом з’явилися на сайті Wikileaks.

У 2013 році Бредлі Меннінг вирішив змінити стать з чоловічої на жіночу та взяв ім’я Челсі, а в лютому 2015 року отримав дозвіл на проходження гормональної терапії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: