Обама заявив, що США не можуть віддати світове лідерство

Він нагадав, що перед США і світом стоїть безліч серйозних загроз.

Сполучені Штати є і залишатимуться єдиною державою у світі, якій належить лідерство у розв'язанні глобальних проблем, у тому числі в питанні російської агресії проти України. Про це заявив президент США Барак Обама під час виступу напередодні в Академії американських ВПС, повідомляє Укрінформ.

«Сполучені Штати залишаються єдиною беззаперечною державою у світових справах», - наголосив Обама.
Він підкреслив, що США мають більше, ніж хто-небудь, союзів з іншими країнами, і це, за його словами, «є основою для глобальної стабільності й процвітання».

«Майже в кожній проблемі світ дивиться на нас, аби встановити порядок денний. Коли є проблема у світі, вони звертаються не до Пекіна або Москви - вони звертаються до нас», - зауважив Обама.

У цьому зв'язку серед викликів міжнародному порядку він назвав і зовнішній збройний конфлікт в Україні.

«Російська агресія проти України, суперечки в Південно-Китайському морі – це випробування для світового порядку, який ми вибудували, де поважається суверенітет країн, і всі народи дотримуються одних правил», - зауважив президент США.

Він нагадав, що перед США і світом стоїть безліч серйозних загроз.

«Терористичні мережі мордують невинних людей і планують атаки проти нашої нації. Громадянські війни, так як в Іраку, роздирають країни і створюють гуманітарні катастрофи та служать сховищем для терористів», - перелічив Обама.

Крім того, ядерна зброя Північної Кореї та мара ядерного тероризму продовжують становити загрозу для всього світу.

«Оскільки ми ведемо за собою цей складний світ, Америка не може передавати іншим мантію лідерства. Ми не можемо бути ізоляціоністами. Це неможливо в нинішньому глобалізованому та взаємопов'язаному світі. У ці нестабільні часи іноді здається заманливим зробити крок назад, умити руки, не втручатися в конфлікти, які здаються складними для розв'язання, та віддати їх на відкуп країнам, аби вони впоралися з ними самостійно», - заявив глава Білого дому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: