Обама зустрівся з Меркель і Олландом, з Путіним поговорить без преси

Обама зустрівся з Меркель і Олландом, з Путіним поговорить без преси

На зустрічі обговорювалося українське питання

Президент США Барак Обама 5 вересня зустрівся на полях саміту «Групи двадцяти» в китайському Ханчжоу з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Анґелою Меркель, щоб обговорити ситуацію в Україні. Про це повідомляє інформагенція Reuters із посиланням на заяву неназваного речника Білого дому.
4 вересня українське питання на окремих зустрічах із Олландом та Меркель обговорював також президент Росії Володимир Путін.
Російська сторона заявляє, що в понеділок відбудеться особиста зустріч Путіна та Обами. Як повідомив у мережі мікроблогів Twitter журналіст кремлівського пулу Дмитро Смирнов, переговори лідерів Росії та США відбудуться «в закритому режимі – без участі преси навіть у протокольній частині».
На початку серпня Росія заявила про можливість зустрічі в «нормандському форматі» керівників України, Росії, Франції та Німеччини на полях саміту в Китаї. Але вже через кілька днів Путін заявив, що проводити саміт у «нормандському форматі» «безглуздо».
Згодом у Кремлі заявили, що планують на полях саміту тристоронню зустріч Путіна з Олландом і Меркель. Урешті Москва повідомила, що йдеться вже про дві окремі зустрічі Путіна з керівниками Франції і Німеччини.
У китайському місті Ханчжоу в неділю, 4 вересня, відкрився саміт «Групи двадцяти», в якому беруть участь лідери найбільших економік світу та Європейського Союзу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: