Обшуки в НАБУ закінчилися

Обшуки в НАБУ закінчилися
Фото focus.ua

В НАБУ кажуть, що слідчим ГПУ одразу було надано документи, які засвідчують законність проведених детективами бюро дій, в тому числі, зняття інформації з каналів зв’язку

Обшуки в Національному антикорупційному бюро України завершилися, повідомила речниця відомства  Світлана Оліфіра в ефірі телеканалу «112 Україна».

«За нашою інформацією, нічого вилучено не було, нічого конфісковано також не було. Вони провели тут достатньо часу... Їм одразу було надано документи, які засвідчують законність проведених детективами НАБУ дій, в тому числі, зняття інформації з каналів зв’язку, тобто з прослуховування», - сказала Оліфіра.

За її словами, вона не супроводжувала слідчих весь день, сторонні особи на місце проведення слідчої дії не допускаються. «Слідчо-оперативна група ГПУ зайшла до приміщення НАБУ, їм були надані документи, вони з ними ознайомлювалися», - зазначила речник НАБУ.

Раніше Національне антикорупційне бюро України назвало незаконноюпостанову суду про обшук у бюро. «Фактично суддя санкціонував вилучення будь-яких документів чи носіїв інформації будь-де в приміщенні Національного бюро», - зазначили в НАБУ.

Нагадаємо, сьогодні слідчо-оперативна група Генеральної прокуратури прийшла з обшуками до Національного антикорупційного бюро. Причина - прослуховування однієї особи в рамках розслідування Бюро. У Національному антикорупційному бюро спростовують порушення законодавства щодо прослуховування. «Представникам ГПУ було пред’явлено документи, які підтверджують законність дій НАБУ, та роз’яснено, що згідно діючого законодавства НАБУ не має повноважень для здійснення  автономного прослуховування і користується потужностями СБУ, відтак факти, наведені як підстави для обшуку,  рівно як і відомості, внесені до ЄРДР в рамках даного провадження, не відповідають дійсності», - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Підставою для обшуку в НАБУ Генпрокуратура назвала прослуховування фігурантів справи заступника прокурора Київської області Олександра Колесника.

Як повідомлялося, Антикорупційний комітет Ради схвалив законопроект, який дозволяє Національному антикорупційному бюро (НАБУ) вести самостійне прослуховування каналів зв'язку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: