Обшуки в «Укренерго»: справа стосується розкрадання державних коштів

Обшуки в «Укренерго»: справа стосується розкрадання державних коштів

Генеральна прокуратура пояснила причину обшуків в «Укренерго»

Генеральною прокуратурою України спільно з працівниками Департаменту захисту економіки Нацполіції України та Державної фіскальної служби України проводяться обшуки в приміщеннях Державного підприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго» та суб’єктів господарської діяльності, які їм підконтрольні. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Генпрокуратурою проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом організації злочинної схеми розкрадання державних коштів, зловживання владою або службовим становищем, службового підроблення тендерної документації службовими особами ДП «НЕК Укренерго» в особливо великих розмірах за співучасті зі службовими особами Національної комісії з регулювання ринку енергетики та комунальних послуг, а також рядом суб’єктів господарської діяльності, шляхом організації закупівель товарів, робіт та послуг у підконтрольних підприємств за значно завищеними цінами, за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 212 КК України», - йдеться в повідомленні.

На даний час в рамках кримінального провадження, згідно з ухвалами суду, тривають обшуки по всій території України з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини скоєння  кримінального правопорушення, зазначають у ГПУ.

Раніше прес-служба «Укренерго» повідомила про обшуки в компанії співробітниками Генпрокуратури.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: