ОБСЄ: Ситуація на Донбасі виглядає похмурою

ОБСЄ: Ситуація на Донбасі виглядає похмурою

За словами Сайдіка, Мінський процес залежить від політичної волі усіх сторін конфлікту щодо дотримання взятих зобов'язань

Спеціальний представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік вважає, що відновлення контролю України над усією ділянкою державного кордону на сході країни з Російською Федерацією сприятиме прогресу у встановленні миру на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ОБСЄ з посиланням на виступ Сайдіка на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні.
Як зазначається у повідомленні, спецпредставник ОБСЄ висловив стурбованість стосовно постійного збільшення фактів порушень режиму припинення вогню та щодо ймовірного різкого збільшення кількості жертв у зоні конфлікту на сході України. Зокрема, в умовах таких небезпечних тенденцій, Сайдік наполегливо закликав «усі сторони конфлікту не повертатися знову до широкомасштабних воєнних операцій».
Також, говорячи про можливість забезпечення найбільш термінових потреб у гуманітарній та економічній галузях, Сайдік висловив жаль, що руйнування інфраструктури та страждання населення, спричинені конфліктом, як і раніше, залишаються широко розповсюдженими явищами.
Окрім того, у повідомленні сказано, що для вирішення певних проблем та для збільшення шансів для стійкого прогресу у зусиллях зі встановлення миру Сайдік висловив підтримку «пакету» заходів, які повинні включити питання відновлення контролю українського уряду вздовж усього кордону з Росією.
За словами Сайдіка, Мінський процес залежить від політичної волі усіх сторін конфлікту щодо дотримання взятих зобов'язань. «Наразі ситуація виглядає похмурою, особливо у цьому відношенні», - заявив Сайдік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: