Очільник української церкви в Криму розповів про новий релігійний скандал, який назріває на окупованому півострові

Очільник української церкви в Криму розповів про новий релігійний скандал, який назріває на окупованому півострові
Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент

Кримську єпархію УПЦ КП за російським законодавством не було перереєстровано

Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент в інтерв’ю «Главкому» розповів, що на окупованому півострові назріває серйозний релігійний скандал.

«Кримську єпархію за російським законодавством не перереєстровано, - нагадав він. - Тоді (у 2014-2015 роках) від нас вимагали, а зараз спостерігаємо затишшя. Коли це затишшя закінчиться, я не знаю. Я щойно приїхав, а в мене вже є лист з прокуратури Первомайського району щодо того, чому нас не пустили влітку в наше ж приміщення».

«У мене є документи, у мене є рішення сесії на руках, які підтверджують, що управлінню парафії передавалося приміщення, яке було на балансі сільської ради. При Україні сільрада мала зняти з балансу і передати його православній общині. Йдеться про храм Воскресіння Христового в селі Октябрське Первомайського району. Водночас російська прокуратура мені пише: станом на 26.09.2016 року дана будівля документально не передана у користування православній громаді, акт прийому-передачі житлового приміщення не підписаний», - пояснив архієпископ.

Наразі будівля перебуває на балансі адміністрації Октябрського сільського поселення як житловий будинок. Тобто Октябрська сільрада постанову не виконала за України, а за Росії вони вирішили у нас просто забрати це приміщення.

«Цей скандал, бачу, зараз розгоратиметься», – вважає Климент.

«Щодо нашого приміщення в Сімферополі. Ми програли касацію у суді в Калузі. Тобто рішення про те, що ми маємо звільнити приміщення у 112 квадратних метрів, за адресою вул. Севастопольська, 17-a, залишилося чинним. До того ж ми маємо заплатити 500 тисяч російських рублів», - резюмував архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: