Мільйон євро отримає інформатор за відомості про вбивство журналістки на Мальті

Мільйон євро отримає інформатор за відомості про вбивство журналістки на Мальті

Уряд заявив про рішучість розшукати виконавців та замовників вбивства

Допомага слідчим Мальти розслідувати справу вбивства місцевої журналістки Дафни Каруани Галіції, яку підірвали в автомобілі, буде винагороджуватися. У суботу, 21 жовтня, уряд Мальти пообіцяв заплатити один мільйон євро за корисні в цій справі дані.

У повідомленні прес-служби уряду наголошується на рішучості розшукати виконавців та замовників вбивства журналістки-розслідувальниці. Так само уряд заявив про намір якомога швидше притягти до відповідальності тих, хто стоїть за вбивством журналістки, наголошується в повідомленні мальтійського уряду.

Раніше також повідомлялося про намір уряду Мальти залучити американських та нідерландських слідчих до розслідування обставин вбивства.

Нагадаємо, загибла журналістка-розслідувальниця була відома, серед іншого, й встановленням зв'язків місцевих політиків із офшорними гаванями завдяки «панамським паперам». Водночас нинішнє керівництво Мальти вже ставало фігурантом корупційних скандалів.

У відповідь на загибель матері її сини звернулися з вимогою до нинішнього уряду Мальти піти у відставку.

Як повідомляв «Главком», мальтійська журналістка і блогер Дафне Каруана Галіція, відома своїми викривальними матеріалами про панамські офшори, загинула 16 жовтня в результаті вибуху бомби в її машині поряд з власним будинком.

Засновник WikiLeaks пообіцяв €20 тис. за інформацію про вбивць журналістки на Мальті.

На Мальті також відбулися протести: люди вимагали розслідувати вбивство журналістки.

Як стало відомо, вибуховий пристрій від якого загинула журналістка Дафне Каруана Галіція на Мальті, прикріпили під її машиною та привели в дію дистанційно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: