Один з найбільших київських парків руйнують зсуви ґрунту. Комунальники склали руки (ФОТО)

Один з найбільших київських парків руйнують зсуви ґрунту. Комунальники склали руки (ФОТО)
Парк «Нивки» розташований на території Шевченківського району Києва

Замість накопичувачів дощової води і смарагдових газонів, обіцяних владою, – зруйновані доріжки

Парк «Нивки» – один з найбільших у столиці – зазнає незворотної руйнації. Доріжки та сходи тут руйнуються через зсуви ґрунту, оскільки парк розташований на схилах.

Цікаво, що офіс комунального підприємства, яке опікується парками в районі, розташований безпосередньо на території парку, однак комунальники жодним чином не борються з руйнаціями.

Як відомо, півтора року тому, під час чергової виборчої кампаніії у Києві, мер міста Віталій Кличко пообіцяв перетворити «Нивки» на сучасний екопарк: з дитячими та водними зонами, мережею вай-фай, велогенераторами енергії для заряджання ноутбуків, смартфонів та планшетів. Крім того, Кличко анонсував розміщення у парку накопичувачів дощової води, що поливатимуть газони, системи утилізації батарейок, а також «розумного дому», що функціонуватиме виключно завдяки альтернативним джерелам енергії.

«Нивки» – парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення, розташований на території Шевченківського району Києва. Найближчі станції метроː «Берестейська» (у східній частині парку) і «Нивки» (у західній частині), розташовані в безпосередній близькості. Умовним роздільником є залізничне полотно міського електропоїзда і річка Сирець.

Створено парк у 1972 році рішенням Державного комітету УРСР з охорони природи на базі існуючих зелених насаджень.

Як відомо, Шевченківський район столиці очолює Олег Гаряга. Цю посаду він отримав у серпні 2014 року. До цього досвіду державного управління чиновник не мав.

Раніше повідомлялось, як у минулому році чиновники столичної райдержадміністрації вирішили «по-особливому» тепло привітати свого начальника Гарягу із днем народження. Щоб передати весь масштаб свята, який відбувся в центральному столичному районі, співробітники Гаряги вирішили присвятити особистому святу керівника головну сторінку сайту держадміністрації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: