Одного з фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» відправили в карцер на 25 днів

Одного з фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» відправили в карцер на 25 днів
Арсен Джеппаров

Джеппаров перебуває в карцері вже четверту добу

Фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» Арсена Джеппарова посадили в карцер на 25 днів в карцер за те, що він нібито не відкрив двері в камеру на вимогу адміністрації СІЗО.

Про це повідомив його адвокат Джеміль Темишев, передає Крим SOS.

«У них камера одна з найменших в СІЗО. Там навіть пройти неможливо. Якщо одна людина встала, інша уже не пройде. Тому двері в камеру погано відкривалися», – розповів адвокат.

Джеппаров перебуває в карцері вже четверту добу.

«У нього йшло лікування, коли його посадили. Його забрали в шкарпетках і майці. Всю ніч він простояв в сирому карцері», – додав адвокат.

Джепаров вже не в перший раз потрапляє в карцер. У січні його посадили туди на 10 діб за те, що він нібито не збрив бороду.

14 червня адвокат спробує знову потрапити до Джеппарова.

Як відомо, у справі «Хізб ут-Тахрір» проходять кримські мусульмани.

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню у Росії.

Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» в 2003 році, включивши в список 15 об'єднань, названих «терористичними».

Наприкінці квітня Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив до 12 років колонії суворого режиму кримського татарина Руслана Зейтуллаєва, обвинуваченого в організації в окупованому Криму осередку «Хізб ут-Тахрір».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: