Одного з керівників Нацгвардії можуть арештувати за Майдан

Одного з керівників Нацгвардії можуть арештувати за Майдан
Засідання Печерського райсуду Києва

Під час Майдану Володимир Гриняк очолював управління громадської безпеки МВС

Печерський районний суд Києва обирає запобіжний захід Володимиру Гриняку, колишньому начальнику управління громадської безпеки МВС, який наразі є начальником управління громадської безпеки Нацгвардії.

Гриняк є одним з підозрюваних у справі Майдану. Державні обвинувачі просять суд обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Гриняка звинувачують у порушенні трьох статей ККУ під час Майдану:

- ст. 340, протидія мирним зібранням;

- ст. 365, перевищення влади;

- ст. 369, надання неправомірної винагороди бійцям беркуту.

Прокуратура підозрює Гриняка у роздачі командирам «Беркуту» додаткових грошей за «хорошу роботу» на суму понад 30 млн грн.

Також його обвинувачують у керуванні штурмом Майдану в ніч з 18 на 19 лютого разом із начальником міліції громадської безпеки Києва Петром Федчуком, який з 2014 року перебуває в Росії і працює у її силових структурах.

«Це перша спроба обрати запобіжний захід. Подивимось», — сказав прокурор Олександр Ковальчук перед початком судового засідання.

«Підозру мені вручили вчора — 5 грудня», — повідомив судді Гриняк.

Його адвокат Володимир Раков вважає, що обвинувачення є «слабким». «В підозрі немає ніякої конкретики», — заявив захисник Гриняка.

Підтримати свого підлеглого до суду прийшло керівництво Нацгвардії. Також на підтримку Гриняка прийшли депутати з партії «Народний фронт», які пропонують взяти екс-начальника громадської безпеки МВС на поруки.

Повідомляється, що підозрюваний служив у зоні АТО з 2014 по 2015 рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: