Окупаційний суд Криму продовжив «українським диверсантам» термін арешту

Окупаційний суд Криму продовжив «українським диверсантам» термін арешту
Рішення про продовження терміну арешту Панова і Захтія винесено «днями»

«Суд» продовжив термін утримання під вартою на два місяці

Заарештовані в окупованому Криму українці Євген Панов і Андрій Захтій, яких у Росії підозрюють у підготовці диверсій, залишаться під вартою до 10 грудня. Про це пише «Інтерфакс-Україна», посилаючись на джерело у правоохоронних органах.

«Суд» продовжив термін утримання під вартою на два місяці», – сказав співрозмовник, уточнивши, що рішення винесено «днями».

Нагадаємо, 10 серпня російська ФСБ поширила заяву про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ. Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими. Після повідомлення ФСБ Путін звинуватив владу України у терорі і пообіцяв «не проходити повз». Крім того він заявив про те, що «не бачить сенсу у нормандських переговорах». 

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що в окупованому Криму не затримували жодного співробітника української розвідки. 

Головне управління розвідки Міністерства оборони згодом уточнило, що в окупованому Криму сталося насправді зіткнення з використанням стрілецької зброї між російськими військовими і прикордонною службою ФСБ РФ, яке тепер Кремль разом з окупантами півострова намагаються подати як вторгнення «українських диверсантів».

Тим часом окупаційна влада Криму заявила про «негласне оголошення війни». Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Раніше президент Петро Порошенко підвищив боєготовність військ на кордоні з Кримом та в зоні АТО, а також наказав посилити охорону стратегічних об’єктів та об’єктів інфраструктури, щоб запобігти можливим терористичним атакам. Як повідомлялось, СБУ посилила заходи з недопущення терактів.

За твердженням ФСБ РФ, «одним з організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України». Панова затримано.

Брат Євгена, Ігор Котелянець, вважає, що українця викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму.

Крім нього, Міністерство закордонних справ Росії заявило, що в Криму заарештовано людину на ім'я Андрій Захтій, котрим виявився уродженець Львівської області, житель Євпаторії, який працював у будівельній сфері.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: