Окупанти блокують перетин адмінмежі із анексованим Кримом

Окупанти блокують перетин адмінмежі із анексованим Кримом
Фото RFE/RL

Прикордонники у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» фіксують сповільнення пропускних операцій окупантами

Окупанти знову створюють незручності при перетині адмінмежу із тимчасово окупованої території АР Крим у напрямку анексованого Криму, інформує прес-служба Бердянського прикордонного загону.

«Незважаючи на значне зниження пасажиро-транспортного потоку, в черговий раз окупанти напроти контрольного пункту «Чонгар» сповільнили пропускні операції та блокують рух до анексованого Криму. Прикордонники у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» знову фіксують сповільнення пропускних операцій окупантами в напрямку анексованого Криму та створення штучних черг. В середньому ними оформляється близько 5 автівок за годину. Через такі дії окупаційних служб, уже понад 70 транспортних засобів чекають на виїзд з материкової частини України у цьому КПВВ», — повідомили у прес-службі.

В цілому, за інформацією прикордонників, кількість осіб та транспортних засобів, що прямують до анексованого Криму скоротилася майже удвічі.

«Так, минулого року протягом доби 23.06.16 до окупованого півострову через контрольний пункт «Чонгар» прослідувало 3113 осіб та 543 транспортних засобів, а вже в цьому році за аналогічну добу (23.06.17) прикордонниками оформлено 2678 осіб та 387 транспортних засобів», — зазначили у прес-службі.

Аналогічна ситуація спостерігається і перед контрольним пунктом «Каланчак», де на виїзд з материкової України очікують близько 30 автівок. Перед КПВВ «Чаплинка» накопичень транспортних засобів прикордонники поки не фіксують.

Держприкордонслужба просить врахувати дану інформацію під час планування подорожі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: