Окупанти в Криму «працюють» з дітьми затриманих кримських татар – адвокат

Окупанти в Криму «працюють» з дітьми затриманих кримських татар – адвокат

Через місяць після затримання кримського правозахисника Еміра-Усеїнова Куку до школи, де навчається 9-річний син Куку, прийшов невідомий з метою зустрітися з дитиною

Працівники ФСБ почали працювати із дітьми затриманих кримських татар, які проходять по «справі кримських мусульман». Про це на прес-конференції в «Главкомі» повідомив Олександр Попков, адвокат правозахисника Еміра-Усеїна Куку, затриманого в Криму за обвинуваченнями в тероризмі.
За словами адвоката, через місяць після затримання кримського правозахисника Еміра-Усеїнова Куку у квітні до школи, де навчається 9-річний син Куку, прийшла невідома людина з метою зустрітися з дитиною.
«Це був мусульманин. Він відвів Бєкіра Куку в сторону, обійняв за плечі і в присутності ще двоюрідної сестри Бєкіра сказав наступне: «Слухай, брат, мабуть, тобі мама розповідає про твого батька, що він, мовляв, десь поїхав заробляти гроші чи кудись у відрядження. Але насправді це не так. Твій батько зв’язався з поганими людьми, ці люди проповідували іслам іновірцям. Вони погано себе поводили і твого батька арештували. Твій батько буде сидіти в тюрмі довго 10-12 років. Я мусив тобі це все розказати», - переповідає адвокат розмову невідомого чоловіка з сином Куку.
Попков стверджує, що ця розмова дуже сильно емоційно вплинула на дитину. «Ми знайшли докази, що це не голослівні фантазії дитини. Я направив заяву на відкриття кримінальної справи щодо цієї людини, який представився працівником ФСБ, так і тієї людини, на яку він посилався. А саме Компанійцев Олександр Вікторович, який, за словами невідомого мусульманина, віддав йому наказ зустрітися з дитиною. Я вважаю, що ці люди скоїли злочин. Якщо з’ясується, що дійсно вони є працівниками ФСБ, то повинні понести покарання навіть в рамках російського законодавства. Адже якими не були б батьки, дітей чіпати не можна», - зауважує адвокат.
Нагадаємо, СБУ склала список зрадників, в який увійшов лейтенант Компанійцев Олександр Вікторович (Б-015557), оперуповноважений Білогірського міжрайонного відділу ГУ СБУ в АР Крим.
Подивитися запис прес-конференції «Справи кримських мусульман: за кухонні розмови про «тероризм» ФСБ тисне на родини затриманих» можна тут:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: