Окупанти зірвали в Криму пам’ятну акцію кримських татар: її провели в іншому місці

Окупанти зірвали в Криму пам’ятну акцію кримських татар: її провели в іншому місці
Російські силовики

Російські силовики оточили базу відпочинку, де мали відбутися заходи

Кримськотатарські активісти не змогли провести в селі Біла Скеля в окупованому Криму пам'ятну акцію, приурочену до подій в Москві влітку 1987 року через блокування бази відпочинку російськими силовиками. Учасники заходу були змушені змінити місце і переміститися в мечеть в місті Білогірськ.

Тут прочитали молебень, провели виступи свідків пам'ятних подій і сучасників, розповів активіст кримськотатарського національного руху Заїр Смедляєв.

«Після того, як поїли плов - частина активістів поїхали в Старий Крим, де в даний час проводиться молебень, приурочений до звільнення Сервера Караметова», - уточнив він.

Вдень 20 серпня стало відомо про початок обшуку в селі Біла Скеля Білогірського району окупованого Криму. Тут російські силовики оточили базу відпочинку «Ковбой», нібито на території бази знаходиться «схрон зі зброєю».

Прибулих до бази відпочинку громадян не допустили до місця запланованого заходу. Російські силовики попередили, що дії присутніх підпадають під статтю Адміністративного кодексу Росії, як «незаконний мітинг».

Російські силові відомства в окупованому Криму ситуацію не коментують.

З переходом Криму під окупаційний контроль Росії на півострові ФСБ проводить регулярні обшуки та допити журналістів, активістів, громадських діячів. Правозахисники характеризують це як «боротьбу з інакомисленням».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: