Олімпіаду в Ріо охоронятимуть 88 тисяч правоохоронців — посол

Олімпіаду в Ріо охоронятимуть 88 тисяч правоохоронців — посол

XXXI Літні Олімпійські ігри відбудуться з 5 по 21 серпня 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

Для охорони правопорядку на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро залучать 88 тисяч правоохоронців. Про це в ефірі Громадського повідомив посол України в Бразилії Ростислав Троненко.

«Тимчасовий уряд гарантує 88 тисяч правоохоронців. Із них 47 тисяч будуть забезпечувати безпеку і порядок в Ріо, решта ще в п’ятьох містах, де будуть проходити змагання», — сказав Троненко.

За словами посла, більше 22 тисяч силовиків вже почали патрулювати не лише в Ріо, але й у міжнародних аеропортах та на стратегічних об’єктах. «Я думаю, що організаторам вдасться гарантувати безпеку протягом Олімпійських і Паралімпійських ігор», — запевнив Троненко.

28 червня, напередодні Олімпійських ігор, в Ріо пройшла акція протесту, влаштована співробітниками поліції. Вони поскаржилися на затримку у виплаті заробітної плати.

Деякі протестучі працівники поліції в аеропорту зустрічали туристів банером з написом: «Ласкаво просимо в пекло. Поліції і пожежникам не платять зарплату, і всі ті, хто приїжджають в Ріо-де-Жанейро, не будуть тут у безпеці».

Влада бразильського штату Ріо-де-Жанейро 17 червня оголосила режим надзвичайної ситуації у зв'язку з катастрофічною фінансовою ситуацією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: