Олланд пообіцяв помститися за злом листування штабу Макрона

Олланд  пообіцяв помститися за злом листування штабу Макрона
Франсуа Олланд

Злом листування команди кандидата в президенти Франції, засновника руху «На марші» Еммануеля Макрона хакерами «не залишиться без відповіді». Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд, пише AFP.

«Ми знали про існування подібних ризиків під час проведення президентської кампанії ... Ніщо не залишиться без відповіді», - сказав він.

У п'ятницю організація WikiLeaks опублікувала близько 9 Гб файлів передвиборного штабу Макрона. Пізніше в команді лідера руху «На марші» заявили про хакерську атаку, зазначивши, що поруч із справжніми документами в інтернет були викладені підроблені матеріали.

Національна комісія зі спостереження за виборами президента Франції не рекомендувала ЗМІ використовувати ці матеріали в публікаціях. «Просимо представників преси і особливо їх сайти не інформувати про зміст цих даних, так як поширення неправдивої інформації підпадає під порушення законодавства, а саме кримінального», - йдеться в повідомленні комісії на її сторінці в Twitter.

У неділю у Франції відбудеться другий тур президентських виборів. Згідно з останніми даними опитувань громадської думки, фаворитом вирішального раунду є Макрон. За нього планують проголосувати 62% французів, в той час як за лідера «Національного фронту» Марін Ле Пен - 38%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: