Омбудсмен закликала розслідувати справу Гужви, не втручаючись у роботу ЗМІ

Омбудсмен закликала розслідувати справу Гужви, не втручаючись у роботу ЗМІ
Омбудсмен Валерія Лутковська

Лутковська зазначила, що вказане кримінальне провадження потребує особливо ретельного вивчення, оскільки може бути розцінено як тиск на ЗМІ

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська висловлює стурбованість щодо ситуації з затриманням головного редактора «Страна.ua» Ігоря Гужви. Про це йдеться в її заяві.

«Від учора значного суспільного резонансу набула інформація про проведення обшуків у редакції видання Страна.юа та підозри у скоєнні злочину головним редактором вказаного видання Ігорем Гужвою. З огляду на вказане, закликаю правоохоронні органи проводити необхідні слідчі дії, не втручаючись у діяльність вказаного засобу масової інформації. Необхідно чітко розмежувати розслідування щодо посадової особи та професійну діяльність ЗМІ, забезпечивши при цьому невтручання у свободу слова», - заявила Лутковська.

Вона зазначила, що засоби масової інформації грають особливу роль у розвитку демократичного суспільства, формують громадянську думку, а також забезпечують права громадян на доступ до інформації.

На думку Лутковської, вказане кримінальне провадження потребує особливо ретельного вивчення, оскільки може бути розцінено як тиск на ЗМІ, перешкоджання альтернативному висвітленню інформації або здійсненню професійної діяльності в цілому.

«Вказана ситуація перебуватиме на моєму особистому контролі, а в подальшому здійснюватиметься моніторинг подій», - повідомила омбудсмен.

Як повідомляв «Главком», раніше, співробітники Нацполіції прийшли з обшуками до редакції інтернет-видання «Страна.ua».

Після цього генпрокурор Юрій Луценко заявив, що поліція затримала головного редактора «Страна.ua» Ігоря Гужву за хабарництво.

За інформацією генпрокурора, головний редактор вимагав $10 тис. дол. За нерозміщення на сайті компромату на чинного політика.

Головний редактор видання «Страна.ua» Ігор Гужва визнав, що йому пропонували $20 тисяч.

Він заявив, що кримінальну справу проти видання сфальсифіковано. За його словами, це сталося після критичної публікації про нардепа з фракції «Радикальної партії» Дмитра Лінька.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: