Омелян пояснив, чому Ryanair не домовився з аеропортом «Київ»

Омелян пояснив, чому Ryanair не домовився з аеропортом «Київ»
Фото: Міністерство інфраструктури України
Володимир Омелян

Міністр пояснив ситуацію щодо провалу підписання контркту між аеропортом «Київ» та ірландським лоукостером

Аеропорт «Київ» знаходиться в комунально-приватній власності. В ніч перед запланованою прес-конференцією про підписання контракту аеропорт змінив умови співпраці. Було підвищено ставки у півтора рази. Про це розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома».

Як відомо, аеропорт «Київ» знаходиться в комунально-приватній власності.

«Їхнє рішення таке було, яке було прийнято. У них була своя аргументація, що їхній пасажиропотік, який можливий в цьому аеропорту,  дорівнює чотирьом мільйонам пасажирів на рік. Тому їм вигідно заробляти максимальну маржу, розуміючи, що в них є стеля в чотири мільйони пасажирів. Пропускна здатність пасажиропотоку аеропорту «Бориспіль» запланована в 30 мільйонів пасажирів. Отже, можна рости і розвиватися», - зазначає Омелян.

Міністр також озвучив неформальне пояснення ситуації щодо провалу підписання контркту між аеропортом «Київ» та ірландським лоукостом.

« Є неформальне пояснення цієї ситуації. Але мені знову будуть закидати, що я когось звинувачую. Тому я утримаюсь від коментарів. Хоча на мої глибокі переконання, не може бути ситуація, коли всі кажуть, що домовлено, представники компанії Ryanair прилітають на підписання контракту і на прес-конференцію, а в ніч перед прес-конференцією аеропорт «Київ» піднімає ставки у півтора рази. Певно, це просто збіг. Можливо, вони саме в ніч перед прес-конференцією зрозуміло, що буде все невигідно. Я допускаю такий варіант», - іронізує міністр.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: