Онищенка не включать до складу української олімпійської збірної

Онищенка не включать до складу української олімпійської збірної

Міністр молоді та спорту обіцяє не підписувати відповідний наказ

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов не підпише наказ про включення Олександра Онищенка до складу національної олімпійської збірної команди України. Про це міністр повідомив на своїй сторінціув Facebook.

«У зв’язку із сьогоднішніми рішеннями Верховної Ради по народному депутату Онищенку - розгорілася дискусія з приводу його поїздки на літні Олімпійській ігри до Ріо-де-Жанейро. Як відомо, він має олімпійську ліцензію в дисципліні конкур. Для мене тут не може бути жодних дискусій. Я не підпишу наказ про включення пана Онищенка до складу національної олімпійської збірної команди нашої держави», - написав Жданов.

Він переконаний, що людина, яка перебуває під слідством за підозрою в корупції, не може представляти Україну на Олімпійських іграх. «У цей час Онищенко має давати пояснення слідчим НАБУ та Генпрокуратури і вчасно з’являтися на допити», - зазначив Жданов.

Нагадаємо, сьогодні, 5 липня, Верховна Рада проголосувала  за зняття недоторканності, затримання та арешт народного депутата Олександра Онищенка. «За» висловилися 263 народні депутати. «Проти» був лише один народний обранець, утрималися 12. Узагалі не голосували 30 нардепів. На засіданні були присутні 306 народних обранців. Про те, хто з депутатів не голосував за зняття недоторканності з Онищенка, можна дізнатись тут.

За попередніми даними, у результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками й виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами. У НАБУ заявили про затримання одинадцятого фігуранта цієї справи.

НАБУ вважає Валерія Пісного разом з Олегом Рябошапкою організаторами злочинної схеми з розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». Їм обом було висунуто підозру в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом. Щодо Рябошапки і Пісного, як повідомляли в прокуратурі, розслідується ще кілька кримінальних справ окрім «газової», однак подробиці поки що невідомі.19 червня суд заарештував на 60 днів 10 осіб, затриманих 15 червня у «газовій справі», у якій також фігурує Онищенко. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: