Онищенко може отримати статтю за держзраду, якщо буде шукати «виходи на Кремль», - Холодницький

Онищенко може отримати статтю за держзраду, якщо буде шукати «виходи на Кремль», - Холодницький
uazmi.org

Незважаючи на те, що нардепа на даний момент не можуть затримати, слідство триває

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький допускає, що у справі нардепа Олександру Онищенко може з'явитися нову статтю за держзраду. Про це він заявив в інтерв'ю виданню «Новое время».

«Стало відомо, що він знову в Москві. Переміщується: Москва - Відень, Відень - Москва. Нормально все у нього. З'явилася інформація, що Онищенко шукає виходи на Кремль. Успіхів йому. Є 111-я стаття про держзраду. Раді будемо її додати, якщо такі факти підтвердяться», - сказав Холодницький.

Незважаючи на те, що Онищенка на даний момент не можуть затримати, слідство триває. Крім нього затримано ще 12 осіб - співучасників так званої «газової схеми». Інші в розшуку. За словами Холодницкого, їм загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна залежно від «ролі кожного».

На думку антикорупційного прокурора, поки не знімуть з депутатів їх недоторканність, «всі будуть тікати». «Скоро буде 20 років, ювілей, як ми знімаємо депутатську недоторканність. Наскільки я пам'ятаю, це триває з 1998 року - з третього скликання. Всі кажуть, що цей імунітет потрібно зняти, не знімають, а потім звинувачують нас - САП, НАБУ - в тому, що підозрюваний біжить. Це ми, як громадяни, ініціювали цей імунітет, і НАБУ не може його зняти», - зазначив Холодницький.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: