Онищенко прокоментував зняття з нього недоторканності

Онищенко прокоментував зняття з нього недоторканності
strana.ua

Нардеп, якого депутати дозволили взяти під арешт, поки ще не вирішив, яку країну обрати для проживання

Народний депутат Олександр Онищенко, з якого Верховна Рада сьогодні зняла недоторканність, заявив, що йому було заздалегідь відомо про результати сьогоднішнього голосування.

«Такого свавілля я ще не бачив. Утім, я знав, яке буде рішення, ще вранці. Тому я не в Києві», - зазначив він.

Онищенко також підтвердив, що перебуває в Австрії. Він додав, що поки ще не вирішив, яку країну обрати для проживання. «Ну де у світі можна отримати статус політичного біженця? Буду вивчати. Англія, напевно. Мені подобається Лондон, гарне місто».

Крім того, олігарх розповів, чим планує займатися надалі: «Закінчилося життя Онищенка-бізнесмена, починається життя іншого Онищенка - людини, яка 24 години на добу буде витрачати на те, щоб допомогти українському народові боротися із цією божевільною і злочинною владою».

Як повідомлялось, під час виступу перед голосуванням Генеральний прокурор України Юрій Луценко висловив переконання в совісності більшості депутатів. «Не голосуватимуть «за» тільки з двох причин: або  солідарність з Онищенком, або пряме кормління з рук газової мафії», - додав він.

Як відомо, Верховна Рада проголосувала  за зняття недоторканності,затримання та арешт народного депутата України Олександра Онищенка. «За»  арешт народного депутата України Олександра Онищенка сьогодні під час голосування у Верховній Раді висловилися 263 народні депутати. «Проти» був лише один народний обранець, утрималися 12. Узагалі не голосували 30 нардепів. На засіданні були присутні 306 народних обранців. Про те, хто з депутатів не голосував за зняття недоторканності з Онищенка, можна дізнатись тут.

Нагадаємо, 19 червня суд заарештував на 60 днів 10 осіб, затриманих 15 червня у «газовій справі», у якій також фігурує народний депутат Олександр Онищенко. За попередніми даними, у результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками й виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами. Сьогодні в НАБУ заявили про затримання одинадцятого фігуранта цієї справи.

НАБУ вважає Валерія Пісного разом з Олегом Рябошапкою організаторами злочинної схеми з розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». Їм обом було висунуто підозру в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом. Щодо Рябошапки і Валерія Пісного, як повідомляли в прокуратурі, розслідується ще кілька кримінальних справ окрім «газової», однак подробиці поки що невідомі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: