Онищенко розповів, чому Тимошенко проголосувала за позбавлення його недоторканності

Онищенко розповів, чому Тимошенко проголосувала за позбавлення його недоторканності
vesti-ukr.com

Депутат, за арешт якого проголосували депутати, не здивований позицією Тимошенко

Народний депутат Олександр Онищенко, з якого Верховна Рада сьогодні зняла недоторканність, не був здивований тим, що лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час голосування висловилася за його арешт. Про це він сказав в інтерв’ю виданню «Страна».

«Це ж політика. Цинічна річ», - зазначив він.

Як відомо, у ЗМІ неодноразово з'являлась інформація про тривале фінансування Онищенком «Батьківщини».

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала  за зняття недоторканності,затримання та арешт народного депутата України Олександра Онищенка. «За»  арешт народного депутата України Олександра Онищенка сьогодні під час голосування у Верховній Раді висловилися 263 народні депутати. «Проти» був лише один народний обранець, утрималися 12. Узагалі не голосували 30 нардепів. На засіданні були присутні 306 народних обранців. Про те, хто з депутатів не голосував за зняття недоторканності з Онищенка, можна дізнатись тут. Крім того, під час виступу перед голосуванням Генеральний прокурор України Юрій Луценко висловив переконання в совісності більшості депутатів. «Не голосуватимуть «за» тільки з двох причин: або  солідарність з Онищенком, або пряме кормління з рук газової мафії», - додав він.

19 червня суд заарештував на 60 днів 10 осіб, затриманих 15 червня у «газовій справі», у якій також фігурує народний депутат Олександр Онищенко. За попередніми даними, у результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками й виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами. Сьогодні в НАБУ заявили про затримання одинадцятого фігуранта цієї справи.

НАБУ вважає Валерія Пісного разом з Олегом Рябошапкою організаторами злочинної схеми з розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». Їм обом було висунуто підозру в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом. Щодо Рябошапки і Валерія Пісного, як повідомляли в прокуратурі, розслідується ще кілька кримінальних справ окрім «газової», однак подробиці поки що невідомі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: