ООН має розгорнути миротворчу місію на Донбасі – Порошенко

ООН має розгорнути миротворчу місію на Донбасі – Порошенко

Порошенко нагадав, що ще навесні 2015 року просив президента Радбезу ООН про розгортання миротворчої місії на сході України

Президент Петро Порошенко вважає за необхідне розмістити миротворчий контингент Організації Об'єданих Націй у зоні бойових дій на сході України.

Про це він заявив під час засідання Ради безпеки ООН у Нью-Йорку, передає Еспресо.TV.

На думку президента, Україна має право просити про таку місію, оскільки зі свого боку постійно приймає участь у таких місія у різних країнах світу.

«Я пишаюся тим, що Україна відіграє значну роль в проведенні миротворчих операцій протягом багатьох років. Українські «блакитні шоломи» приймали участь в таких операціях по цілому світу й допомогли досягти миру від Балкан до Африки», - зазначив президент.

Він наголосив, що долучення України до таких операцій продовжувалося навіть за умов агресії Російської Федерації.

Порошенко наголосив, що існують беззаперечні доказі присутності російських військових на Донбасі.

Під час свого виступу Порошенко продемонстрував кілька російських військових квитків, які належать як воякам, так і офіцерам цієї країни, які наразі знаходяться в українських в'язницях.

«3 роки російської агресії коштували Україні 10 тис. загиблих та 25 тис. поранених та 1,8 млн переміщених осіб», - зазначив президент.

Порошенко нагадав, що ще навесні 2015 року просив президента Радбезу ООН про розгортання миротворчої місії на сході України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: