ООН передала Україні ліки проти ботулізму

ООН передала Україні ліки проти ботулізму

В Україні з початку року зареєстровано 76 випадків захворювання на ботулізм, вісім із них - смертельні

Програма розвитку ООН надала Україні в рамках гуманітарної допомоги партію анатоксину - сироватки проти ботулізму.

Про це на брифінгу сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

«В Україну доставлено перших 25 курсів антитоксину проти ботулізму канадського виробника. Сироватка перекваліфікована ВООЗ, є безпечною та ефективною. Ми вдячні нашим партнерам з ПРООН, які відреагували на ситуацію і забезпечили антитоксин як гуманітарну допомогу», - сказала Супрун.

Як зазначив на брифінгу директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра, закуплений антитоксин протидіє семи різновидами ботулізму і може застосовуватися при лікуванні  дорослих і дітей.

Він зазначив, що сироватка проти ботулізму виробляється лише кількома компаніями в світі, тому на процес закупівель потрібен був час. Поточна поставка дозволить сформувати базовий запас антитоксину для негайного лікування нових випадків у разі їх появи.

В свою чергу, Уляна Супрун зауважила, що Україна не закуповує сироватки російського виробництва через неможливість проконтролювати їх виробництво та відсутність реєстрації. Також вона повідомила, що закупівлі сироватки від ботулізму здійснюють місцеві бюджети.

Щоб запобігти новим випадкам захворювань на ботулізм в.о. міністра закликала українців не споживати продукти сумнівної якості.

Супрун також повідомила, що антитоксин буде надаватися регіонам за потребою при зверненні обласних департаментів охорони здоров'я до Міністерства.

Як повідомлялося, в Україні з початку року зареєстровано 76 випадків захворювання на ботулізм, вісім з них - смертельні. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: