Опоблок готовий оперативно проголосувати за особливий статус Донбасу

Опоблок готовий оперативно проголосувати за особливий статус Донбасу

Депутати також не виключають голосування за подальшу федералізацію України

Депутати Верховної Ради від Опозиційного блоку виступили на підтримку реалізації програми з п’яти кроків з синхронізації питань політики і безпеки на Донбасі, яку раніше запропонував нардеп Дунаєв, пише видання «Вести».

Програма передбачає наділення Донбасу постійним особливим статусом, який має бути зафіксовано в Конституції. Для цього нардепи готові проголосувати за особливий статус на сесії Верховної Ради України. Депутати також не виключають голосування за подальшу федералізацію України.

Нардеп Олександр Долженков у своєму виступі зазначив, що фракція «Опозиційний блок» неодноразово наполягала на оперативному виконанні політичної частини Мінських домовленостей.

«Ми на себе взяли певні зобов'язання у виконанні цих домовленостей. Що стосується особливого статусу Донбасу, з точки зору формального виконання Мінських домовленостей, у нас іншого шляху немає. Тому що ми взяли зобов'язання. Негайне надання цього статусу потрібно з точки зору відновлення Донбасу. Оскільки він зруйнований. Слава богу, не все, але, на жаль, зруйнована інфраструктура. У зв'язку з цим можна говорити про надання цього статусу в більш оперативному порядку. Але на цьому ми не повинні зупинятися. Бо зміцнення економічної бази повинно бути у кожної територіальної громади, я так вважаю», – зазначив він.

Колега Долженкова Олексій Білий також підтримав голосування за особливий статус для Донбасу і всіх інших регіонів. «Я підтримую. Я вважаю, що особливий статус повинні мати всі регіони нашої України. Що таке особливий статус? Статус полягає якраз у тому, щоб передати повністю управління на місця», – зауважив він.

Раніше нардепи Микола Скорик і Вадим Рабинович також закликали до голосування за особливий статус Донбасу і загальну федералізацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: