Опоблок оприлюднив звернення до Луценка

Опоблок оприлюднив звернення до Луценка

В Опоблоці заявляють, що в діях одеської прокуратури явно простежується виконання політичного замовлення

Представники Одеської організації «Опозиційного блоку» вимагають від Генерального прокурора Юрія Луценка розпорядитися припинити політичне переслідування депутата Одеської міськради Олександра Орлова. Про це йдеться в заяві партії.

«Незважаючи на повну абсурдність висунутих проти нього звинувачень, Ваші підлеглі продовжують фабрикувати нові справи проти нашого колеги. 29 вересня Олександр Орлов був звільнений з-під варти, але вже 30 вересня його викликають на допит, щоб висунути нові звинувачення і - в результаті - знову посадити в СІЗО. Більше двох років розслідувалася справа щодо подій майже трирічної давнини. Слідство перебувало в глухому куті, і тільки до приїзду нового генпрокурора раптово з'явився підозрюваний Орлов. Його взяли під варту, а коли суд не побачив підстав тримати його в СІЗО і дозволив випустити під заставу, за один день з'явилася друга підозра!», - йдеться в заяві.

В Опоблоці заявляють, що в діях одеської прокуратури явно простежується виконання політичного замовлення, мета якого - за всяку ціну запроторити за ґрати опозиційного депутата міськради і вибити у нього свідчення на народного депутата від «Опозиційного блоку» Миколу Скорика.

«З огляду на той факт, що новий виток політичних репресій в Одесі збігся за часом з Вашим візитом до нашого міста, у нас є підстави підозрювати, що Ви маєте відношення до фабрикації справ проти лідерів одеської організації нашої партії. Ми, депутати Одеської організації «Опозиційного блоку», шоковані прокурорським свавіллям щодо Олександра Орлова. Його єдина «провина» в тому, що він - опонент влади», - зазначається в заяві партії.

Раніше, народний депутат України від «Опозиційного блоку» Микола Скорик заявив про відсутність законних підстав для взяття депутата Одеської міськради Олександра Орлова під варту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: