Опубліковано лист з погрозами Росії через українські навчання біля Криму

Опубліковано лист з погрозами Росії через українські навчання біля Криму

Лист Міністерства оборони РФ адресований військовому атташату у складі посольства України в РФ

«Українська правда» отримала документ, що підтверджує погрози Міноборони Росії через українські навчання поблизу Криму.

Публікуємо відповідний лист Міністерства оборони РФ, адресований військовому атташату у складі посольства України в РФ.

«Міністерство оборони РФ попереджає, що у випадку виявлення ракет, які стартували в зазначеному районі, вони будуть знищуватися силами протиповітряної оборони Збройних Сил РФ», - сказано в листі.

«У разі якщо ракети створять загрозу російським об'єктам, що перебувають у даному районі території РФ (на суші, на морі і в повітряному просторі), будуть завдані удари для знищення засобів їх пуску», - додали в Міноборони Росії.

40063d7-15230662-10210866043196866-5482902197974235416-n

Нагадаємо, у період з 1 по 2 грудня 2016 року, у південній частині України відбудуться науково-дослідницькі навчання Повітряних Сил Збройних Сил України, під час яких будуть проведені повітряні стрільби.

РФ звинувачує Україну в намірі провести ракетні стрільби в районі анексованого Криму. Про це йдеться в заяві федерального агентства повітряного транспорту Росії (Росавіації). У Росії зажадали негайно скасувати дане рішення.

За словами секретаря РНБО України, відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки. «У цьому районі Україна не планує здійснювати ракетні випробування. Вся інша територія на захід від Керченської протоки є суверенним повітряним простором України», - зазначив Олександр Турчинов, додавши, що ракетні випробування Україна здійснює в межах всіх міжнародних зобов'язань та договорів.

Після цього Росія прогрозила збивати українські ракети під час проведення навчань та знищувати ракетні установки. Крім того, сьогодні стало відомо, що Росія перекинула в окупований Крим зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ. Це система ППО з можливістю боротьби з балістичними ракетами малої і середньої дальності (до 2500 км). У відповідь на це наше Міноборони заявило, що Україна не збирається скасовувати навчань і сама вирішуватиме, що їй робити на своїй території.

Детальніше читайте в інтерв’ю Дмитра Тимчука «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: