Організатори «Євробачення» готують для України штраф у 200 тис. євро через Самойлову - Аласанія

Організатори «Євробачення» готують для України штраф у 200 тис. євро через Самойлову - Аласанія

Зураб Аласанія

Фото: Главком 

Росію також оштрафують за те, що вони запропонували до участі в конкурсі співачку, яка порушила закон України

Голова Національної суспільної телерадіокомпанії (НСТУ) Зураб Аласанія розповів, що лист з повідомленням про те, що на Україну буде накладено санкції через недопуск на «Євробачення» російської співачки Юлії Самойлової, отримав вранці.

«Дуже довгий лист, вказані порушення незначні, єдине значне щодо недопуску Самойлової», - сказав він, зазначивши, що поки не відомо, чи випустила вже офіційну заяву «Європейська мовна спілка».

За словами Аласанії, розглядався також варіант усунути Україну від участі у майбутніх конкурсах на рік або більше, проте вирішили, що це занадто жорстке покарання і слід обмежитися грошовим: «Сума покарання може скласти до 200 тис. євро, які буде зобов'язана виплатити Національна суспільна телерадіокомпанія».

Аласанія розповів, що на оскарження рішення є 20 діб і процес вже розпочався.

«Будемо оскаржувати рішення в Наглядовій раді «Євробачення», хоча є відчуття, що це ні до чого не призведе. Власне, остаточне рішення ними прийнято», - сказав Аласанія.

За словами голови НСТУ, «Європейська мовна спілка» не хоче втрачати Росію.

«Тому, наскільки відомо, вирішили все обнулити: а саме, Росію також оштрафують за те, що вони, всупереч взятим зобов'язанням, запропонувала до участі в конкурсі співачку, яка порушила закон України. І все – після цього запропонують почати з чистого аркуша», - сказав Зураб Аласанія.

Він також наголосив, що якщо взяти до уваги недофінансування Суспільного мовника Кабміном на 300 млн грн, також 15 млн євро, які заморожені в Швейцарському банку, як борг за «Євроньюз» (процес триває з 2010 року), крім того, позов, який готує Росія, у зв'язку з недопуском Самойлової, - накладені грошові санкції можуть стати непідйомним тягарем для Суспільної телерадіокомпанії.

Раніше Аласанія повідомив, що НОТУ чекають санкції за незабезпечення участі в «Євробаченні-2017» Юлії Самойлової. Раніше організатори конкурсу повідомляли, що санкції щодо України з боку EBU можуть ввести в зв'язку з ситуацією з недопуском росіянки Юлії Самойлової до участі в «Євробаченні-2017» в Києві.

Крім того, організатор «Євробачення» пригрозив Україні ізоляцією від конкурсу. Самойлову не пропустили в Україну через виступ в окупованому Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: