Ощадбанк судиться з Росією: має намір отримати понад $1 млрд

Ощадбанк судиться з Росією: має намір отримати понад $1 млрд

26 серпня Ощадбанк подав позовну заяву з усією доказовою базою

Державний ощадний банк України (Ощадбанк) має намір отримати від Російської Федерації компенсацію понад $1 млрд. Про це повідомила прес-служба банку.
«26 серпня Ощадбанк подав позовну заяву з усією доказовою базою. Сума вимог включає як вартість втрати активів, вартість втрати бізнесу, так і відсотки, які буде нараховано до ухвалення трибуналом остаточного рішення та до фактичного отримання компенсації за комерційним курсом, визначеним трибуналом, та становить понад $1 млрд», – ідеться в повідомленні.
У повідомленні наголошується, що Ощадбанк розпочинає новий важливий етап у процесуальному провадженні щодо його претензії до РФ у рамках двостороннього договору про захист інвестицій, яка випливає з тотального знищення його інвестицій у Криму через незаконну окупацію та фактичну анексію цієї території Росією.
За даними банку, відповідно до його аргументованої пропозиції трибунал вирішив не «роздвоювати» процес та не виділяти питання юрисдикції в окреме провадження: всі питання стосовно юрисдикції, суті позовних вимог та оцінки збитків буде заслухано на одному засіданні, що дасть змогу значно прискорити розгляд справи.
Згідно з повідомленням, якщо після подання Ощадбанком позовної заяви РФ надалі відмовлятиметься від участі в арбітражному розгляді, трибунал прийняв рішення, що позовна заява розглядатиметься за прискореним часовим графіком до остаточного слухання, яке нині заплановано на кінець березня 2017 року.
«Ощадбанк докладає всіх можливих зусиль, щоб належним чином подати свій позов проти РФ, а також отримати остаточне арбітражне рішення щодо компенсації значних втрат, яких він зазнав унаслідок порушення Росією норм міжнародного права», – наголошує прес-служба.
Наступним процесуальним кроком буде слухання справи по суті на судовому засіданні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: