Осмаєва вже виписали з лікарні

Осмаєва вже виписали з лікарні
Адам Осмаєв виходить з лікарні
Фото: Ельвіна Сейтбулаєва, Facebook

Осмаєв унаслідок нападу дістав вогнепальне поранення

Екс-керівника миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва, на якого було скоєно замах у Києві 1 червня, виписали з лікарні. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook журналіст телеканала ATR Ельвіна Сейтбулаєва.

«Адама Осмаєва виписали з лікарні. Він у вишиванці і в гарному настрої. Біля нього його дружина Аміна Окуєва. Саме вона нейтралізувала кілера та надала першу допомогу чоловікові», – написала журналістка.

Вона зазначила, що Осмаєв вважає замовником замаху на нього президента РФ Володимира Путіна. «Виконавці можуть бути різні, не виключає, що серед них Кадиров», – додала Сейтбулаєва.

Як повідомлялося, стрілянина на Подолі відбулась 1 червня о 16:49. Пізніше стало відомо, що внаслідок стрілянини дістав поранення Адам Осмаєв.

Згодом у МВС повідомили, що в кілера було вилучено паспорт громадянина України, його достовірність буде перевірено слідством.

Столична поліція відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство екс-бійця полку «Київ» Аміну Окуєву та її чоловіка, екс-керівника миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва.

Осмаєв унаслідок нападу дістав поранення в ліву легеню. ЗМІ повідомили, що нападником виявився особистий кілер Кадирова.

Зловмиснику, який стріляв по Осмаєву та Окуєвій, 7 червня суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Зазначимо, в березні 2014 року обвинувачений у замаху на Путіна Осмаєв попросив українське громадянство. У лютому 2012 року його затримували в Одесі за підозрою в причетності до вибуху 4 січня 2012 року. Тоді під час вибуху загинув 26-річний громадянин РФ і серйозно постраждав 28-річний громадянин Казахстану. 27 лютого в СБУ заявили, що затриманням в Одесі російські і українські спецслужби запобігли планам терористів з підготовки замаху на Путіна після президентських виборів у РФ.

Читайте також інтерв’ю Осмаєва «Главкому».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: