Пан Гі Мун неадекватно оцінює роль Росії в Донбасі - Клімкін

Пан Гі Мун неадекватно оцінює роль Росії в Донбасі - Клімкін
firtka.if.ua

Міністр підкреслив, що не варто розраховувати на Росію в питанні врегулювання конфлікту в Донбасі

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав «неадекватними» висловлювання генерального секретаря ООН Пан Гі Муна про ролі Російської Федерації в Донбасі, повідомляє РБК-Україна.

«Що стосується висловлювання Пан Гі Муна, то ви бачили реакцію постійного представника України при ООН. Я, звичайно, буду говорити з Пан Гі Муном, коли наступного разу буду мати з ним зустріч,- сказав Клімкін. - Я взагалі можу сказати, що спроба поставити в один ряд те, що відбувається в Україні - російську агресію в Україні і, наприклад, конфлікт у Сирії - це в принципі не є адекватною реакцією на реалії сьогоднішнього дня.

При цьому міністр підкреслив, що не варто розраховувати на Росію в питанні врегулювання конфлікту в Донбасі, оскільки саме РФ виступає там як агресор.

«Я чітко скажу генсеку ООН, що логіка покладання надій на Росію, яка є агресором в Україні, і логіка покладених надій на Росію у вирішенні глобальних конфліктів ніяким чином не повинна перетинатися. Це моя політична позиція. Що стосується публічної позиції, то Володимир Єльченко (постійний представник України при ООН, - ред.) її висловив», - сказав Клімкін.

Нагадаємо, Україна направляє лист з протестом генсеку ООН через його слова про Донбас і роль Росії. Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що Пан Гі Мун відтепер втратив моральне право щось говорити про конфлікт в Україні або про анексію Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: