Папа Римський порадив Меркель ще більше тиснути на Трампа

Папа Римський порадив Меркель ще більше тиснути на Трампа
Папа Римський Франциск

Рішення Трампа вивести США з кліматичної угоди викликало шквал критики з боку світових лідерів

Канцлер Німеччини Ангела Меркель повинна продовжувати боротьбу для міжнародної кооперації, зокрема і щодо питання Паризької кліматичної угоди.

Про це канцлеру заявив Папа Римський Франциск, що прийняв її у Ватикані, повідомляє видання Reuters.

Меркель пояснила, що під час зустрічі обговорювалося те, що необхідно продовжувати боротися за кліматичну угоду, а також «знести стіни», що заважають співпраці у цьому питанні. Зокрема, виконання угоди опинилося під загрозою, коли президент Дональд Трамп вивів США з неї.

«Папа закликав мене продовжувати боротися за міжнародні угоди, в тому числі за Паризьку угоду. Порядок денний G20 передбачає, що ми є частиною світу, в якому ми працюємо разом в рамках багатостороннього співробітництва. Це світ, в якому ми хочемо зруйнувати стіни, а не будувати їх, і в якому ми всі прагнемо до процвітання, багатства, честі і гідності для людства», - наголосила Меркель. 

Зазначимо, що Трамп оголосив про вихід США з Паризької угоди щодо клімату. Таке його рішення викликало шквал критики з боку світових лідерів. 

Угоду про зміну клімату уклали 12 грудня 2015 року на Конференції ООН. 22 квітня 2016 року у Нью-Йорку документ підписали 175 країн, серед них і Україна. Угода передбачає зобов'язання з обмеження викидів парникових газів з метою стримання підвищення температури повітря на планеті до кінця ХХІ століття у межах двох градусів за Цельсієм порівняно з рівнем доіндустріальної епохи.

Паризька хартія передбачає, що зобов'язання зі скорочення шкідливих викидів в атмосферу беруть на себе всі держави, незалежно від ступеня їх економічного розвитку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: