ПАРЄ прийняла дві резолюції щодо України

ПАРЄ прийняла дві резолюції щодо України

У ПАРЄ схвалили формулювання «російська агресія» у резолюції щодо України

У Парламентській асамблеї Ради Європи не визнають результатів виборів до Держдуми РФ в окупованому Криму і вважають, що вони кидають тінь на легітимність всього парламенту РФ.

Як пише член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко на своїй сторінці у Facebook, відповідну поправку було внесено до тексту резолюції про політичні наслідки російської агресії в Україні, ухваленої сьогодні в ПАРЄ.

«Щойно Парламентська асамблея Ради Європи затвердила доповідь щодо України, замінивши за пропозицією української делегації назву з «Політичні наслідки кризи в Україні» на «Політичні наслідки російської агресії в Україні», - заявив він.

Крім того, за його словами, ПАРЄ підтримано й інші українські поправки, включаючи таку: «ПАРЄ засуджує незаконні вибори до Державної Думи РФ, проведені на території окупованого Криму 18 вересня і не визнає їхніх результатів. Включення української суверенної території до єдиного федерального виборчого округу та створення на території Криму 4 одномандатних округів - це грубе порушення міжнародного права і фактично кидає тінь на легітимність парламенту Росії».

Як повідомляв Главком, доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи на тему «Політичні наслідки кризи в Україні» Христина Зеленкова заявляє, що рух України в бік Європейського Союзу призвів до того, що Росія анексувала Крим.

Як повідомляв Главком, владика Климент заявив у ПАРЄ про знищення всього українського в Криму.

Як відомо, 12 жовтня на сесії ПАРЄ планувала прийняти резолюцію «Політичні наслідки конфлікту в Україні». В ній Парламентській асамблеї Ради Європи пропонується знову засудити незаконну анексію Криму Російською Федерацією і закликати Москву вивести свої війська з України.

Доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи на тему «Політичні наслідки кризи в Україні» Крістіна Зеленкова закликає учасників Будапештського меморандуму дотримуватись свої зобов'язань і захищати Україну при нападі.

Нагадаємо, сьогодні у ПАРЄ заявили, що на окупованому Донбасі немає умов для виборів.

Крім того, група Європейської народної партії (ЄНП), а також консерватори в Парламентській асамблеї Ради Європи не будуть підтримувати зняття політичних санкцій з Російської Федерації.

Нагадаємо, 18 вересня відбулися вибори до Держдуми РФ, голосування проходило і на території тимчасово окупованого Криму.

19 вересня Міністерство закордонних справ України закликало міжнародних партнерів не визнавати результати виборів до Держдуми РФ в частині голосування на території окупованого Криму.

20 вересня Верховна Рада ухвалила заяву про невизнання легітимності виборів до Держдуми.

28 вересня прокуратура Автономної республіки Крим порушила кримінальні справи проти осіб, обраних на території окупованого Криму до Держдуми РФ.

Згідно з інформацією на сайті ЦВК Росії, до Держдуми на території окупованого Криму обрано за списком «Єдиної Росії» Руслана Бельбека, Михайла Шеремета, Наталію Поклонську, а також в одномандатних округах - Костянтина Бахарєва, Світлану Савченко, Дмитра Бєліка і Андрія Козенка. 6 жовтня депутати Європейського парламенту зажадали від ЄС застосувати санкції щодо незаконно обраних до Держдуми РФ так званих депутатів від Криму.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: