ПАРЄ схвалила рішення про процедуру відставки президента

ПАРЄ схвалила рішення про процедуру відставки президента

За зміни до регламенту проголосували 154 депутати ПАРЄ

Парламентська асамблея Ради Європи схвалила рішення про внесення змін до власного регламенту, дозволивши змістити з посади президента Педро Аграмунта, повідомляє «Європейська правда».

За відповідну резолюцію проголосували 154 депутати, проти – 30, ще 13 депутатів утрималися.
До проекту рішення було запропоновано 13 поправок і, за традиційною процедурою ПАРЄ, їх мали розглянути та проголосувати в залі. Однак всі без винятку автори поправок почергово заявили, що відмовляються від них, через що жодна з пропозицій не була поставлена на розгляд.

Єдина поправка, від якої не відмовився автор, - знизити кількість голосів для імпічменту президента з двох третин до простої більшості. Однак її розгляд також не проводився – частина депутатів скористалися процедурним правом та заблокували винесення на голосування.

Як повідомлялось, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт залишив Страсбург попри те, що за посадою мав зобов’язання лишатися до завершення сесії ПАРЄ.

Як повідомлялось, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт не написав заяву про відставку і не з'явився на Бюро ПАРЄ.

Нагадаємо, що до Сирії їздила делегація депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії на чолі з головою ПАРЄ Педро Аграмунтом, попри те, що Аграмунт не був уповноважений асамблеєю чи її органами на здійснення такого візиту.

23 депутати з чотирьох фракцій Верховної Ради звернулися з листом до парламенту Іспанії з проханням розглянути можливість відкликання Педро Аграмунта з іспанської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи, що потягне за собою втрату ним посади президента ПАРЄ.

25 квітня у ПАРЄ розпочалися слухання щодо поїздки Аграмунта і двох його колег до Сирії.

25 квітня Аграмунт заявив, що готовий оголосити про свою відставку офіційно лише після завершення візиту короля Іспанії. 

Зазначалося також, що заяву про складання з себе повноважень він подасть 29 травня.

Проте очільник підкомітету ПАРЄ з боротьби проти тероризму Георгій Логвинський не виключив, що Аграмунт може уникнути відставки. 

Серед імовірних кандидатів на посаду президента ПАРЄ називають і угорського парламентарія Жолта Немета.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: