Парламент Південної Кореї оголосив президенту імпічмент

Парламент Південної Кореї оголосив президенту імпічмент
Пак Кин Хє

Тепер Конституційний суд країни протягом 180 днів має вирішити, усунути Пак Кин Хе від влади чи ні. Доки суд прийматиме рішення, керувати країною буде прем'єр-міністр

Парламент Південної Кореї оголосив імпічмент президенту Пак Кин Хє, передає ВВС.

Раніше її помічницю і близьку подругу Чхве Сун Сіль звинуватили в корупції і використанні службового становища для отримання вигоди.

Чхве Сун Сіль звинувачують в тому, що вона незаконно змушувала великий бізнес вносити багатомільйонні пожертвування в два пов'язаних з нею неурядових фонди.

Офіційні обвинувачення в зловживанні владою і перевищенні повноважень були пред'явлені їй 20 листопада.

Як повідомлялося, у Південній Кореї три опозиційні партії вирішили запропонувати голосування щодо імпічменту президента Пак Кин Хе 9 грудня, навіть якщо президентський офіс оголосить план дострокової відставки головного керівника.

Нагадаємо, президент Південної Кореї погодилася піти у відставку.

Нагадаємо, скандал довкола президента Південної Кореї Пак Кин Хе зчинився після того, як стало відомо, що її подруга Чхве Сун Соль редагувала тексти виступів глави держави до того, як їх було публічно прочитано. При цьому вона не була держслужбовцем.

На тлі політичної кризи Пак Кин Хе вже здійснила серйозні кадрові перестановки, замінивши прем'єра, міністра фінансів, голову своєї адміністрації і політичного секретаря.


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: