Партія діючого прем’єра Японії перемагає на виборах

Партія діючого прем’єра Японії перемагає на виборах
Сіндзо Абе

Ліберально-демократична партія та її молодший коаліційний партнер отримали більше 300 місць у парламенті

На дострокових парламентських виборах в Японії, які відбулись в неділю, 22 жовтня, перемагає Ліберально-демократична партія прем'єр-міністра країни Сіндзо Абе, передає агенція dpa.

За даними екзит-полів, Ліберально-демократична партія та її молодший коаліційний партнер - партія «Нова Комейто» - разом отримали понад 300 з 465 місць у нижній палаті парламенту країни. Очікується, що новостворена Конституційно-демократична партія отримає від 44 до 67 місць і випередить «Партію надії» губернатора Токіо Юріко Коїке.

Прогноз розподілення місць у новому парламенті ЯпоніїПрогноз розподілення місць у новому парламенті Японії

Нагадаємо, Абе оголосив про проведення виборів на рік раніше і про розпуск парламенту у вересні. Він заявив, що прагне нового мандату довіри, щоби подолати «національну кризу» на фоні зростання загроз з боку Північної Кореї.

Аналітики вважають, що позачергові вибори - це спосіб пана Абе скористатися відновленим рейтингом та використати чинну слабкість опозиції. Ряд скандалів і непопулярна політика боляче вдарила по рейтингу прем'єра в останні місяці.

У липні його рейтинг впав до менш, ніж 30%, але потім відновився до понад 50% у вересні.

Він заперечує звинувачення у корупції, і в понеділок заявив, що розпуск парламенту не був спробою уникнути цих звинувачень.

Абе також намагається проштовхнути суперечливі зміни у післявоєнній оборонній політиці Японії. Він закликає до офіційного визнання військових у конституції.

Післявоєнна конституція Японії серйозно обмежує діяльність військових, щодо них не використовують слово «армія». Збройні сили Японії називають Силами самооборони. Керує ними прем'єр.

Як повідомлялося, доки в країні тривало голосування на виборах у нижню палату парламенту, тайфун Лан досягнув деяких частин Японії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: