На парламентських виборах у Франції лідирує партія Макрона

На парламентських виборах у Франції лідирує партія Макрона
Вибори у Франції

За даними екзитполів, партія «Вперед!» набрала близько 32 відсотків голосів

Бельгійський телеканал RTBF опублікував на підставі екзитполів попередню оцінку підсумків голосування в першому турі парламентських виборів у Франції, відзначаючи перемогу без сюрпризів президентської партії «Вперед, Республіка!» з приблизно 32% голосів.

Далі йдуть «Республіканці» з 20,5% і «Національний фронт» з 18%. «Нескорена Франція» набирає близько 11%, а Соціалістична партія зазнає поразки з 6%. RTBF обіцяє більш точні результати в самий найближчий час.

Приблизно такий підсумок прогнозував напередодні виборів інститут Ipsos Sopra Steria.

Канал зазначає, що явка на 17:00 за місцевим часом (18:00 за Києвом) склала 40,75%, за даними МВС Франції. Це значно нижче, ніж на попередніх парламентських виборах 2012 року (48,21%), і ще нижче, ніж у 2007 році (49,28%).

Згідно з прогнозом Ipsos Sopra Steria, від виборів відхилиться приблизно 50,5% виборців. При такому розрахунку кандидатам буде необхідно набрати не менше 25% голосів, щоб вийти до другого туру виборів. Якщо жоден з них не отримає такої кількості, то до другого туру виходять тільки двоє з найбільшими цифрами голосів, уточнює RTBF.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: