Парубій підписав дозвіл на арешт нардепа Онищенка

Парубій підписав дозвіл на арешт нардепа Онищенка

Спікер парламенту побажав успіху НАБУ, Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та Генпрокуратурі у розслідуванні корупційних справ

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанови Верховної Ради, які дозволяють притягнення до відповідальності, затримання та арешт депутата від «Волі народу» Олександра Онищенка.

Це він зробив під час брифінгу у перерві між засіданнями Ради у вівторок.

Парубій також побажав успіху НАБУ, Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та Генпрокуратурі у розслідуванні корупційних справ.

Як відомо, у вівторок Рада дала згоду на притягнення до відповідальності, затримання та арешт Онищенка. За це проголосували 275, 265 та 263 депутати відповідно.

Нагадаємо, 19 червня суд заарештував на 60 днів 10 осіб, затриманих 15 червня у «газовій справі», у якій також фігурує народний депутат Олександр Онищенко. За попередніми даними, у результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками й виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами. Сьогодні в НАБУ заявили про затримання одинадцятого фігуранта цієї справи.

НАБУ вважає Валерія Пісного разом з Олегом Рябошапкою організаторами злочинної схеми з розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». Їм обом було висунуто підозру в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом. Щодо Рябошапки і Валерія Пісного, як повідомляли в прокуратурі, розслідується ще кілька кримінальних справ окрім «газової», однак подробиці поки що невідомі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: