Парубій: Закон про реінтеграцію Донбасу дасть право Україні на ведення бойових дій

Парубій: Закон про реінтеграцію Донбасу дасть право Україні на ведення бойових дій

Андрій Парубій

Фото: Главком

Серед позицій, які обговорюються, – зміна статусу, визнання окупованих територій формально окупованими територіями, а також визначення юридичних передумов для ведення бойових дій і військових операцій

Голова Верховної ради України Андрій Парубій назвав ключові позиції, які мають бути у законі про реінтеграцію Донбасу. Про це спікер заявив журналістам.

«Зараз проговорюється сама концепція, і це правильний підхід, щоб на початковому етапі можна було вже визначити головні, основні позиції, які будуть загально узгоджені», - сказав Парубій.

За його словами, серед позицій, які обговорюються, – зміна статусу, визнання окупованих територій формально окупованими територіями, а також визначення юридичних передумов для ведення бойових дій і військових операцій.

Спікер підкреслив, що цей закон має давати таке законодавче право для Головнокомандувача і РНБО.

«Бо у нас була головна дилема на початку агресії Росії, що у нас є лише два формати можливих – це формат АТО і воєнного стану… і створення єдиного оперативного штабу, який буде займатися управлінням усіх бойових підрозділів і усіх місцевих організацій, в тому числі ВЦА»,- зазначив Парубій.

Він нагадав, що останній влада не могла ввести у той момент, оскільки зупинилась би процедура виборів.

«Зараз законодавчо надається формат для ведення бойових дій», - наголосив Парубій.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: