Пашинський про «погану броню» на українських танках: це провокація на замовлення ФСБ

Пашинський про «погану броню» на українських танках: це провокація на замовлення ФСБ

Сергій Пашинський назвав провокацією спецслужб РФ інформацію про неякісну броню нашої військової техніки

Інформація про начебто неякісну броню, яку використовують Львівський та Житомирський бронетанкові заводи під час виробництва військової техніки, не відповідає дійсності і є провокацією.

Про це йшлося під на зустрічі Комітету з питань національної безпеки і оборони з представниками ДК «Укробороном».

«Учора до мене підійшли журналісти окремих ЗМІ з питанням про те, що на наші БТРи «Дозор-Б» замість броні ставиться метал з буржуйок і ледве не зі смітника. Це не перший раз, коли придумується якийсь фейк про випробовування нашої зброї, кидається в інформаційний простір і тим самим розповсюджується недовіра до наших ЗСУ, до нашої зброї» - заявив голова комітету Сергій Пашинський.

«Я запросив представників «Укроборонпрому». Всі представники окремих ЗМІ під телекамери клялися мені, що прийдуть на цю зустріч, але я інформую, що їх тут нема, що їх цікавить провокація, брехня по замовленню ФСБ і нічого більше», - сказав він.

Натомість заступник генерального директора ДК «Укроборонпром» Володимир Коробов повідомив, що «Южмаш» «жодних експертиз і аналізів, попри чутки в ЗМІ, не робив».

«Стосовно броні для «Дозора-Б». Раніше використовували матеріали з Алчевська, але після подій на Сході був вибраний постачальник із європейських, це була польська броня. Вибиралася вона, виходячи з європейських стандартів якості сталі. Виходячи з цього, було проведено деякі дослідження, конструкторські зміни, деякі випробування, і була закуплена ця броня в Польщі, на що у нас є митні декларації, заводські машини перетинали кордон, завантажувалися і їхали завантажені сталлю уже в Україну», - пояснив Коробов.

За його словами, всі депутати і журналісти можуть ознайомитися із митними документами на польську сталь.

Крім того, як було зазначено на комітеті, польську броню змушені закуповувати через невеликі об'єми завантаженості бронетанкових заводів та проблеми з фінансуванням через провал спецконфіскації грошей Януковича.

«Повірте, якщо ми Коробову скажемо, що на наступний рік ми йому дамо на закупівлю бронетехніки 1 мільярд доларів, а йому, відповідно, треба буде закупити 20 тисяч тонн броні, то повірте мені, Лакшмі Мітал прольотом із Люксембурга в Бомбей прилетить в Кривий Ріг і швидко налагодить виробництво нашої броні», - резюмував Пашинський.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: