Патріотичних, компетентних і порядних людей в українській владі нема – Гаврилишин

Патріотичних, компетентних і порядних людей в українській владі нема – Гаврилишин
Богдан Гаврилишин

Відомий економіст вважає, що в українській владі на сьогодні немає патріотів

У владі повинні бути люди, в яких є три речі: патріотизм, компетентність, порядність. Так званий «принципом ПКП». Однак у нинішніх керманичів України цих якостей, на жаль, нема. Про це заявив відомий економіст Богдан Гаврилишин.

«Трагедія України в тому, що усі роки незалежності на найвищих постах держави не було таких людей. І зараз нема», – зазначив він в інтерв’ю виданню «Мир».

«Є одиниці. І в Кабінеті міністрів, і в парламенті, і в президентській адміністрації. Але вони, ці одиниці, нічого не вирішують, насправді», – наголосив Гаврилишин.

Він також розповів, що особисто знайомий з президентом Петром Порошенком і не раз «вечеряв у нього дома, з ним і його дружиною Мариною».

«Мушу сказати, що я був про нинішнього президента досить високої думки. Я захоплювався з того, як він розвинув свій бізнес. Він не отримав його так, як отримав, наприклад, Віктор Пінчук, який дістав великі багатства майже за ніщо. Він дійсно був дуже ефективний лідер підприємства», – зазначив фінансовий аналітик.

Втім, він підкреслив, що попри російську агресію, бізнес президента успішно розвивається і надалі.

«Коли став президентом, Порошенко не входив в жодний контакт зі мною. Хоча, думаю, я міг би йому порадити щось таке, щоб йому знадобилося», – вважає Гаврилишин.

Він також прокоментував заяви екс-прем’єра арсенія Яценюка стосовно того, що в країні на вищих щаблях влади корупцію подолано: «Я вже не слухаю його звернень. Нема жодного сенсу їх слухати».

«Знаєте, Яценюк на папері – найбільш кваліфікована людина в цілій державі… Він вже працював усюди (Арсеній Яценюк за роки кар’єри працював міністром економіки Автономної республіки Крим, першим заступником Голови Національного банку України, в.о. Голови Нацбанку, заступником голови Одеської обласної державної адміністрації, міністром економіки, міністром закордонних справ України, головою Верховної Ради. – Ред)», - відзначив економіст.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: