Пентагон проведе навчання у Південній Кореї, незважаючи на небезпеку спровокувати ядерну війну

Пентагон проведе навчання у Південній Кореї, незважаючи на небезпеку спровокувати ядерну війну

Головна тема навчань у Південній Кореї - оборона в разі атаки з боку КНДР

«Збройні сили США готуються найближчими днями розпочати великі військові навчання спільно з Південною Кореєю. Їм доведеться зайнятися ризикованою еквілібристикою: як запевнити регіональних союзників, що ви готові до війни з Північною Кореєю, але не спровокувати реальний конфлікт?», - пише The Washington Post.

Видання нагадує, що щорічні навчання «Ильчі - Страж свободи» (Ulchi - Freedom Guardian) повинні розпочатися 21 серпня і тривати 10 днів, в них візьмуть участь близько 25 тис. американських і кілька десятків тисяч південнокорейських військовослужбовців. «Головна тема цих маневрів - оборона Південної Кореї від атаки з півночі, і вони викликають загрози і нарікання з боку Північної Кореї щороку. Але в нинішньому році навчання збіглися із особливо делікатним періодом. Вони будуть проводитися після того, як президент (США – Ред.) Трамп і Північна Корея обмінялися серією погроз», - йдеться у статті.

Офіційний представник США у Південній Кореї, генерал-лейтенант Чед Г. Керролл заявив, що штаб поки що не планує змінювати масштаби, формат або вказівки навчань. «Кількість [військових] на півострові збільшується, але не більш, ніж ми бачимо щороку», - зазначив він.
У понеділок Північна Корея попередила, що навіть випадковий інцидент під час маневрів може спровокувати ядерний конфлікт. Росія і Китай запропонували відмовитися від американо-південнокорейських навчань, щоб знизити напруженість. США заявили, що навчання потрібні для стримування північнокорейської агресії, поки Вашингтон шукає мирні способи, за допомогою яких можна утримати Пхеньян від розробки ядерних озброєнь, йдеться у матеріалі.

Видання також повідомляє, що вторник Північна Корея, по всій видимості, пом'якшила свою загрозу обстрілу ракетами острова Гуам. «Це сталося через кілька годин після того, як міністр оборони США Меттіс застеріг: якщо Північна Корея нанесе ракетний удар по Гуам - острівній території США, це буде означати, що «гра почалася» - тобто, що це війна», - пише The Washington Post.

Держсекретар США Тіллерсон у вівторок заявив: «Ми, як і раніше, зацікавлені в тому, щоб знайти спосіб прийти до діалогу, але це залежить від нього (від Кім Чен Ина. - Ред.)».

«Офіційний представник Пентагону полковник Роберт Меннінг відмовився говорити про конкретні сценарії навчань. Він сказав, що їх головне завдання залишається тим самим: переконатися, що американські та південнокорейські війська здатні злагоджено діяти спільно», - йдеться в статті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: