Пентагон: сили коаліції близькі до знищення ІДІЛ в Іраку

Пентагон: сили коаліції близькі до знищення ІДІЛ в Іраку

Американські військові в Іраку

Бойовики ІДІЛ відступають на всьому просторі від Мосула до Таль-Афара

Сили коаліції на чолі з США «близькі до знищення» в Іраку бойовиків терористичного угрупування «Ісламська держава».

Про це заявив командувач Повітряних сил США на Близькому Сході і в центральній Азії генерал-лейтенант Джеффрі Харрігіан.

«Подивіться, як змінилася ситуація (в Іраку, - ред.) за останні пару тижнів, - наводить його слова військовий тижневик Defense News. - На всьому просторі від Мосула до Таль-Афара бойовики ІДІЛ відступають. Ми припускаємо, що вони почнуть в ряді місць обкопуватися, що дає нам ще кращу можливість знищити їх».

За словами Харрігіана, у міру наближення перемоги над ІДІЛ буде змінюватися і роль американських ВПС в здійснюваній коаліцією операції в Іраку і Сирії.

Акцент буде робитися на повітряну розвідку при збереженні можливості швидкого нанесення авіаударів по окремим групам бойовиків, пояснив генерал-лейтенант.

Раніше повідомлялося, що під контролем бойовиків «Ісламської держави» залишилося тільки одне велике іракське місто – Гавія у провінції Кіркук, що знаходиться у 300 км на північ від Багдада.

Нагадаємо, 26 серпня іракські військові звільнили місто Таль-Афар від бойовиків терористичного угрупування «Ісламська держава».

У вересні очолювана США коаліція, яка веде боротьбу з терористичним угрупованням «Ісламська держава» в Іраку та Сирії, отримала нового командувача.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: