Пентагон закликав РФ допустити міжнародних спостерігачів до Криму

Пентагон закликав РФ допустити міжнародних спостерігачів до Криму
Фото з відкритих джерел

Представник американської розвідки назвав відсутність запрошення спостерігачів «тривожним розвитком»

РФ повинна дозволити спостерігачам, у тому числі західним журналістам, бути присутніми на майбутніх військових навчаннях на півдні країни.

Про це заявив командувач армією США генерал-лейтенант Бен Ходжес, повідомляє Reuters.

Заплановані маневри повинні відбутися у тому числі і в анексованому Криму. «Росіяни могли б полегшити (ситуацію – Ред.) та гарантувати певну стабільність, якби запросили спостерігачів», – наголосив він.

Як зазначається, Ходжес відмовився давати приблизну оцінку кількості російських військ у Криму, тоді як Україна раніше заявила про 40 тисяч солдатів на півострові.

Представник американської розвідки назвав відсутність запрошення спостерігачів «тривожним розвитком», проте висловив сподівання, що це просто недогляд російського керівництва. 

Як повідомлялося, вчора МЗС України зажадало від МЗС Росії допустити на територію окупованого Криму СММ ОБСЄ з метою надання об'єктивної оцінки ситуації на півострові. Але РФ відмовилась надаватиме доступ в окупований Крим спостерігачам.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ заявила, що у ніч на 8 серпня українські війська нібито спробували здійснити прорив у Крим. При цьому загинув російський військовий. Окрім того, у відомстві заявили, що у ніч на 7 серпня в районі Армянська була виявлена група диверсантів, які нібито були підіслані Міністерством оборони України і мали здійснити низку терактів. Ці закиди вже спростували в Міноборони та СБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: