Перед зустріччю «мінської групи» бойовики вдвічі збільшили кількість обстрілів

Перед зустріччю «мінської групи» бойовики вдвічі збільшили кількість обстрілів

Своїими діями НЗФ ОРДО та ОРЛО демонструють бажання дискредитувати ЗСУ напередодні чергового засідання Тристоронньої контактної групи

Протягом 15-17 жовтня російсько-терористичні війська на Донбасі, незважаючи на взяті на себе зобов’язання під час Мінських домовленостей та режиму «шкільного перемир’я», продовжують збільшувати кількість обстрілів позицій Збройних сил України та ділянок місцевості поблизу мирних населених пунктів на Донецькому, Луганському та Маріупольському напрямках. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на українську сторону СЦКК.

Так, протягом 15-17 жовтня поточного року загальна кількість обстрілів позицій підрозділів ЗС України з боку НЗФ ОРДО та ОРЛО збільшилася у два рази.

«Особливо залишається напруженою обстановка в районі населених пунктів Павлопіль, Водяне, Гнутове, Артемове, Мар’їнки, та Зайцеве-Північне (територія ОРДО), Трьохізбенки та Новотошківки (територія ОРЛО). Бойовики ОРДО та ОРЛО неодноразово застосовували по позиціях підрозділів ЗС України, у т.ч. зброю, заборонену Мінськими угодами: міномети калібру 82 і 120 мм, а також крупнокаліберні кулемети та стрілецьку зброю», - йдеться в повідомленні.

Крім того, бойовики обстрілювали зі станкових та ручних протитанкових гранатометів, крупнокаліберних кулеметів та стрілецької зброї позиції підрозділів ЗС України в районі населених пунктів Піски, Авдіївка, шахта Бутовка, Світлодарськ, Кам’янка.

Також масованих обстрілів з боку бойовиків зазнали позиції підрозділів ЗСУ в районі населених пунктів Новоолександрівка, Попасна, Станиця Луганська та Валуйське.

На маріупольському напрямку підрозділи ЗС України потрапили під вогонь з підствольних гранатометів, крупнокаліберних кулеметів та стрілецької зброї біля населених пунктів Лебединське, Широкине, Талаківка та Новотроїцьке, інформують у штабі АТО.

«Українська сторона СЦКК наголошує, що такими діями НЗФ ОРДО та ОРЛО вкотре демонструють відверте нехтування Мінськими домовленостями, бажання дискредитувати ЗС України напередодні чергового засідання Тристоронньої контактної групи та прагнення до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що сьогодні, 18 жовтня, в Мінську відбудеться чергове засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: