Передані в НАБУ документи Партії регіонів розкривають зв’язки окремих лідерів Майдану з Януковичем

Передані в НАБУ документи Партії регіонів розкривають зв’язки окремих лідерів Майдану з Януковичем

Трепак упевнений, що представники нинішньої влади досі не розірвали зв'язків зі своїми попередниками

У документах Партії регіонів, переданих до НАБУ колишнім першим заступником голови СБУ Віктором Трепаком, пояснюються причини легкості комунікації окремих лідерів Майдану з екс-президентом Віктором Януковичем. В інтерв'ю DT.UA Трепак розповів, що матеріали «чорної бухгалтерії» ПР дають змогу проаналізувати зв'язки представників нинішньої влади з попередниками та їхні відносини безпосередньо під час протестів на Майдані.
«Пригадуєте, як у січні-лютому 2014 року на Банкову, на зустрічі з Януковичем, ходили відомі політичні діячі, які, начебто, представляли Майдан? Багато хто тоді висловлював незадоволення з приводу перемовин з диктатором, на яких переговірники від Майдану вітались за руку з Януковичем. Так, начебто, й не було до цього звірячого побиття студентів «Беркутом», силових штурмів Майдану, полиття протестувальників крижаною водою, застосування стосовно них зброї, загиблих та скалічених. Матеріали, які передаються мною до НАБУ, дозволяють з іншого боку подивитися на ці зустрічі, у т.ч. зрозуміти їхні справжні рушійні сили та «режисерів». А якщо до цього ще додати інформацію про неофіційні зустрічі з диктатором, то взагалі, проясниться ще багато чого», - сказав Трепак, відмовившись, в інтересах слідства, повідомити, кого саме він має на увазі.
Окрім того, за його словами, вищевказані матеріали дозволяють «глибше уяснити роль силових структур у становленні та існуванні режиму Януковича».
«Достатньо сказати, що на підкуп співробітників силових структур, у т.ч. «Беркуту», задовго до подій 2013-2014 років, виділялися колосальні кошти. Ці матеріали також можуть послужити для розкриття вбивств та з'ясування обставин самогубств, якщо це були самогубства, відомих представників Партії регіонів, які сталися після падіння режиму Януковича», - сказав Трепак.
Він висловив думку, що представники нинішньої влади досі не розірвали зв'язків зі своїми попередниками через «спільність бізнесу та політичні проекти, у яких вони разом брали участь, чи навіть засновниками яких вони були».
«Парадоксом України є те, що її народ двічі (у 2004 та 2013-2014 рр. - Ред.) фактично робив революцію, але логічно не завершував її, і, з часом, дозволяв владі знову робити своє. Революція Гідності не викреслила минулого. Безперечно, у владі багато чого змінилося, при чому змінилося істотно. Водночас багато чого залишилося незмінним. Йдеться не про персоналії – вони змінилися, хоча і не повністю, а про засади формування владних інститутів, принципи їх діяльності, ухвалення рішень, вирішення кадрових питань», - сказав Трепак.
Раніше DT.UA повідомляло, що Віктор Трепак передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів ряду колишніх та нинішніх високопоставлених посадовців. Йдеться про так звану «чорну бухгалтерію» ПР з загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: