Переговори між Британією та ЄС щодо Brexit почнуться в понеділок

Переговори між Британією та ЄС щодо Brexit почнуться в понеділок
Brexit 

До цього точну дату переговорів не оголошували через невизначеність щодо формування уряду після дострокових виборів

Переговори Великої Британії з Європейським союзом про вихід країни з ЄС офіційно почнуться в понеділок, 19 червня, як і було заплановано. Про це повідомляє The Independent.

Видання робить такий висновок з того, що британський міністр з питань Brexit Девід Девіс буде в понеділок у Брюсселі і зустрінеться з головним переговірником ЄС Мішелем Барньє. Візит Девіса підтвердили в британському уряді.

До цього часу міністри заявляли, що переговори повинні початися наступного тижня, але точну дату переговорів не оголошували через невизначеність щодо формування уряду після дострокових виборів.

Нагадаємо, промову королеви Єлизавети II, яка встановлює законодавчий порядок денний для нового уряду, було відтерміновано на кілька днів. Королева мала виголосити промову 19 червня.

Згодом стало відомо, що британський парламент розпочне роботу лише 21 червня.

Раніше повідомлялося, що Тереза Мей провела перестановки в уряді після дострокових парламентських виборів в країні.

Зокрема, зазначено, що Мей змінила міністра юстиції країни. Ним став консерватор Девід Лідінгтон замість Елізабет Трас, яка була першою в історії жінкою лорд-канцлером в першому кабінеті Мей. Як повідомляється, змінився і міністр праці і пенсій. На цю посаду прем'єр Великобританії призначила Девіда Гока, який раніше займав посаду головного секретаря казначейства.

Консервативна партія на чолі з прем’єром Терезою Мей досі веде переговори з Демократичною юніоністською партією Північної Ірландії (DUP) про формування керівної коаліції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: