Переговори щодо формування коаліційного уряду в ФРН розпочнуться в п’ятницю

Переговори щодо формування коаліційного уряду в ФРН розпочнуться в п’ятницю

Проблематика біженців може стати першим головним предметом суперечностей

Представники партії ХДС/ХСС почнуть проведуть окремі попередні консультації із представниками Вільної демократичної партії (ВДП) і партії Союз 90/Зелені в середу. А початок тристоронніх переговорів запланований на п’ятницю, 20 жовтня.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Показово, що лідер ВДП Крістіан Лінднер заявив про те, що для нього і на сьогодні не є вирішеним, чи можна знайти спільну платформу для формування правлячої коаліції.

Його ж заступник Вольфганг Кубицький заявив про те, що буде ілюзією вважати, що вдасться прийти до домовленості про параметри коаліційною угоди до Різдва. І ХДС/ХСС, і ВДП, і «зелені» планують поставити на схвалення членів партії майбутню коаліційну угоду.

Одним із перших предметів протиріч, скоріше за все, стане питання біженців. Минулого тижня ХДС і ХСС прийшли до угоди щодо обмеження щорічного числа біженців, яких може приймати ФРН, до 200 тисяч. Однак і ВДП, і Союз 90/Зелені виступають проти даної угоди і відмовляються говорити про її включення в коаліційну угоду. Також ці дві партії зі свого боку вимагають прийняття окремого закону щодо питань міграції, який мав би допомагати ФРН залучати більш кваліфікованих іноземних робітників. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: