Перелякана Росія перевела у посилений режим війська ППО в окупованому Криму

РФ сприймає українські навчання як реальну загрозу

Війська протиповітряної оборони Росії в окупованому Криму перейшли на посилений режим роботи. Про це з посиланням на джерело в силових структурах пише ТАСС.

«Військовими це (проведення Україною військових навчань – «Главком») в будь-якому випадку сприймається як реальна і потенційна загроза, тому сили ППО Росії в Криму переведені на посилений режим роботи. Це стосується не тільки наземних засобів ППО, але і корабельних, таких, як кораблі Чорноморського флоту - це самодостатні бойові одиниці для відбиття подібних загроз», - сказав співрозмовник ТАСС.

Раніше Росія прогрозила збивати українські ракети під час проведення навчань та знищувати ракетні установки. Крім того, сьогодні стало відомо, що Росія перекинула в окупований Крим зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ. Це система ППО з можливістю боротьби з балістичними ракетами малої і середньої дальності (до 2500 км). У відповідь на це наше Міноборони заявило, що Україна не збирається скасовувати навчань і сама вирішуватиме, що їй робити на своїй території.

Нагадаємо, у період з 1 по 2 грудня 2016 року, у південній частині України відбудуться науково-дослідницькі навчання Повітряних Сил Збройних Сил України, під час яких будуть проведені повітряні стрільби.

РФ звинувачує Україну в намірі провести ракетні стрільби в районі анексованого Криму. Про це йдеться в заяві федерального агентства повітряного транспорту Росії (Росавіації). У Росії зажадали негайно скасувати дане рішення.

За словами секретаря РНБО України, відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки.

«У цьому районі Україна не планує здійснювати ракетні випробування. Вся інша територія на захід від Керченської протоки є суверенним повітряним простором України», - зазначив Олександр Турчинов, додавши, що ракетні випробування Україна здійснює в межах всіх міжнародних зобов'язань та договорів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: